اگر قصد خرید انواع آجر سفالین اصفهان را دارید، باید به سراغ مراکز پخش و فروش این محصولات در سرتاسر کشور بروید. برای اطلاعات بیشتر این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
آجر سفالین اصفهان
استان اصفهان و مرکز آن که شهر اصفهان می باشد، با استفاده از خاک ها و مواد اولیه بسیار مرغوب و با شیوه های نوین مکانیزه، بهترین و با کیفیت ترین نوع آجر سفالین را در کشور تولید می نماید.
این استان، انواع مختلف آجرهای سفالین با کاربردهای گوناگون را تولید می نماید، از آجرهای نمای ساختمان ها گرفته تا آجرهای مورد استفاده در دیوار کشی ها. آوازه و شهرت تولیدات با کیفیت شهر اصفهان و آجر و مصالح مرغوب ان در تمام دنیا پیچیده است.
به طوری که همه ساله حجم گسترده ای از این محصولات به کشورهای دیگر جهان صادر می گردد. در داخل کشور نیز، آجر های سفالین ساخت این شهر مورد توجه و مصرف اکثر مردم می باشد.
اصفهان به دلیل واقع شدن در قسمت مرکزی ایران، به تمام شهرها و استان های کشور راهی مستقیم و سریع دارد. به همین دلیل اکثر مردم از هر استان و شهری، مصالح تولیدی این استان را برای تامین نیاز خود انتخاب می نمایند.
چون هم دسترسی به ان سریع تر است، هم هزینه های حمل و نقل کم تر است و هم محصولات این استان از کیفیت مطلوبی برخوردار است. این آجر ها به دلیل تولید شدن توسط دستگاه های اتوماتیک مدرن و پیشرفته، و مدل های متنوع و شکیل و زیبا با بهترین کیفیت و همچنین عرضه با مناسب ترین قیمت در بازارهای خرید و فروش، بیشترین رونق را در کشور دارا است.
انواع مختلف آجر سفالین اصفهان
اجرهای سفالین تولید شده در استان اصفهان، انواع مختلفی دارند که هر یک از انها ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارا است. از جمله این آجرها می توان به موراد زیر اشاره نمود:
- آجر فشاری( بهمنی)
- آجر لفتون
- آجر نما (برای طراحی نمای ساختمان استفاده می شود)
- آجر رسی (بیشتر مواد ان را خاک رس تشکیل می دهد)
- آجر شیل
- آجر نسوز (مقاومت حرارتی بسیار زیادی دارد)
- بلوک سفالی
- آجر سفال
- آجر آذرخش
- آجر عراقی (آجر معمول مورد استفاده در کشور عراق)
- آجر قزاقی
- آجر گری
- آجر مارنی
- آجر لعابی
- آجر جوش
- آجر ماسه آهکی
- آجر تونلی (در کوره های تونلی پخت می شوند)
- آجر ممتاز
- آجر سه گل
چرا مصالح و آجرسفالین ایرانی بخریم
سفال گری یکی از هنرهای دیرینه مردم ایران است. ایرانیان از دیرباز انواع وسایل و ابزار و ظروف سفالین را برای تامین نیازهای خود تولید می کردند. آجرهای سفالین نیز یکی از این ابزار است که به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
با راه اندازی کرخانجات پیشرفته و تولید انبوه انواع مختلف مصالح و آجر های سفالین در داخل کشور، هم نیازهای داخلی مرتفع می گردد، هم با ورود به عرصه صادرات و بازارهای جهانی، باعث جذب سرمایه برای کشور می شود. هم اینکه توسعه و پیشرفت این صنعت، سبب ایجاد بازار کار و اشتغال زایی برای جوانان کشور می شود.
از سویی از وابستگی ما به سایر کشورها و نیاز به واردات مصالح جلوگیری می کند و به این ترتیب مانع از خروج سرمایه و ارز از کشور می گردد. پس بهتر است به جای خرید محصولات ، مصالح و ابزارهای خارجی، تولیدات داخلی کشور را که با زحمت صنعتگران و تولید کنندگان کشور ساخته و تولید شده اند را خریداری نماییم. بدین ترتیب قدمی در ارتقای صنعت و پیشرفت کشور بر میداریم.
دلایل رونق استفاده آجر سفالین در ایران
آجرهای سفالین از دیرباز در کشور ما رونق بسیاری داشتند و از این مصالح در ساختن ساختمان ها استفاده فراوانی می شد. این موضوع دلایل بسیاری داشت، یکی از این دلایل شرایط جوی و اب و هوایی مناطق مختلف ایران بود.
در تمام نقاط کشور امکان دسترسی وسیع به چوب برای ساختمان سازی نبود، گاهی در بعضی نواحی ایران با کمبود سنگ مواجه می شدند، در مناطقی اب و هوای بسیار گرمی داشتند، استفاده زا سنگ برای ساختمان سازی چندان معقول نبود، چرا که این مصالح حرارت را منتقل می کردند.
به همین دلیل به استفاده از انواع اجرهای سفالین به دلیل: کارایی و استفاده اسان انها، قیمت مناسب نسبت به سایر مصالح، فراوان بودن مواد اولیه برای ساخت و تولید، امکان استفاده اسان ان در همه نقاط و قسمت های ساختمان و امکان بنا کردن عمارت های بزرگ، وسیع و بلند با این ابزار، روی اوردند.
کوره های مختلف پخت آجر سفالین اصفهان
- کوره چاهی که قدمی ترین نوع کوره بود و امروزه منسوخ شده است.
- کوره سنتی که هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد.
- کوره هوفمان به شکل چند اتاق به هم پیوسته است.
- کوره تونلی که جدید ترین نوع کوره است.
انواع آجر سفالین در کوره های سنتی
اجرها بر اساس محل قرار گیری در کوره های سنتی و قدیمی، و میزان حرارتی که به انها جهت پخته شدن وارد می شود، دارای انواع مختلفی هستند. این انواع، از نظر رنگ و میزان مقاومت و دوام با هم متفاوتند:
- آجر جوش
- آجرر سبز
- آجر بهی
- آجر سفید
- آجر ابلق
- آجر قرمز
- آجر خام پخته
در این میان نوع آجر ابلق دو رنگ، دارای بیشترین مصرف در کشور است. آجر های خام پخته را برای پخت دوباره در کوره می گذارند.
مراحل پخت آجر سفالین اصفهان به روش سنتی
- آماده سازی خاک رس : ماده اصلی تشکیل دهنده انواع آجر سفالین خاک رس است.
- عمل اوردن خاک: یعنی یکدست و صاف کردن خاک و جداسازی کلوخ و ناخالصی ها.
- تهیه کردن گل: با اضافه کردن آب به خاک رس صاف شده از آن گل تهیه می کنیم.
- خشت زدن و یا قلب گرفتن: گل را در قالب هایی به اندازه آجر مورد نظر قرار می دهیم.
- خشک کردن خشت های گلی: خشت های گلی را بعد از کمی سفت شدن از قالب خارج کرده و در معرض هوا و نور خورشد می گذاریم تا خشک شود.
آجرهای ساخته شده به این روش، روی سطح خود نا هماهنگی دارند، روی انها سریع خشک می شود اما قسمت داخلی و مغز اجربه درستی خشک نمی شود. به همین دلیل اجرها برای خشک شدن کامل ترک می خورند.